Králík s houbovou omáčkou

Králičí maso bude provoněné houbami a jemné díky smetaně.


3.388x
120 min

Postup přípravy

Králičí předek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Opečeme je, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

Pak přidáme pokrájené houby a společně dodusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku a krátce povaříme.

Omáčku dochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Maso vložíme do omáčky prohřát.

Králíka s houbovou omáčkou podáváme s knedlíkem nebo s brambory.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík s houbovou omáčkou

Zpět na recept