Králičí hřbety očistíme, omyjeme a osušíme. Maso rozdělíme na menší porce, které dle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.
Tymián opereme, osušíme nebo vytřepeme, lístečky pak otrháme od stonků a nasekáme.
Na marinádu smícháme v misce bílé víno se zeleninovým vývarem. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vidličkou rozšleháme. Směs dochutíme lžící hořčice a nakonec vmícháme lístky tymiánu.
Porce králíka vložíme do pekáčku potřeme marinádou. Přidáme máslo nakrájené na kousky. Maso potom podlijeme trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení ještě přeléváme porce králíka výpekem a zbylou marinádou.
Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáčku omytá a napůl překrojená rajčata.
Králíka podáváme přímo pekáčku nebo v zapékací míse, kterou položíme na dřevěné prkénko. Králíka s hořčicí ozdobíme snítkou tymiánu a lístky hladké petrželky.