Vaření.czReceptyKrálík s hořčicí a tymiánem

Králík s hořčicí a tymiánem

Recept z králičích hřbetů.


4.04x
90 min

Ingredience

4 dkgmáslo
2 snítkytymián
100 mlbílé víno
1 lžíceplnotučná hořčice
2 lžícehladká mouka
25 dkgcherry rajče
100 mlzeleninový vývar z kostky
2 kskráličí hřbet

podle chuti

sůl
drcený černý pepř

na ozdobu

petrželka
tymián

Postup přípravy

Králičí hřbety očistíme, omyjeme a osušíme. Maso rozdělíme na menší porce, které dle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem. Tymián opereme, osušíme nebo vytřepeme, lístečky pak otrháme od stonků a nasekáme. Na marinádu smícháme v misce bílé víno se zeleninovým vývarem. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vidličkou rozšleháme. Směs dochutíme lžící hořčice a nakonec vmícháme lístky tymiánu. Porce králíka vložíme do pekáčku potřeme marinádou. Přidáme máslo nakrájené na kousky. Maso potom podlijeme trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení ještě přeléváme porce králíka výpekem a zbylou marinádou. Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáčku omytá a napůl překrojená rajčata. Králíka podáváme přímo pekáčku nebo v zapékací míse, kterou položíme na dřevěné prkénko. Králíka s hořčicí ozdobíme snítkou tymiánu a lístky hladké petrželky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík s hořčicí a tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena