Vaření.czReceptyKrálík pečený v těstíčku

Králík pečený v těstíčku

Netradiční a jednoduchá příprava pečeného králíka.


4.08x
0

Ingredience

2 ksvejce
0.3 lmléko
4 porcekrálík
20 dkgpolohrubá mouka

podle chuti

sůl
koření na králičí maso

Postup přípravy

Porce králíka osolíme a okořeníme kořením na králičí maso. Pokapeme olejem a necháme asi dvě hodiny uležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Smícháme polohrubou mouku, vejce, mléko a sůl a vypracujeme těsto, které je maličko hustší než palačinkové. Do těsta také můžeme přidat koření na králičí maso podle chuti. Naloženého králíka orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách, naskládáme do vymaštěného pekáčku a zalijeme těstíčkem. Maso by mělo být potopené. Králíka v těstíčku pečeme v troubě předehřáté asi na 180 °C přibližně jednu hodinu. Jednotlivé porce králíka v těstíčku vykrájíme z pekáčku, přendáme na talíře a podáváme s libovolnou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík pečený v těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena