Králík pečený v těstíčku

Netradiční a jednoduchá příprava pečeného králíka.


4.08x
0

Postup přípravy

Porce králíka osolíme a okořeníme kořením na králičí maso. Pokapeme olejem a necháme asi dvě hodiny uležet.

Mezitím si připravíme těstíčko. Smícháme polohrubou mouku, vejce, mléko a sůl a vypracujeme těsto, které je maličko hustší než palačinkové. Do těsta také můžeme přidat koření na králičí maso podle chuti.

Naloženého králíka orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách, naskládáme do vymaštěného pekáčku a zalijeme těstíčkem. Maso by mělo být potopené. Králíka v těstíčku pečeme v troubě předehřáté asi na 180 °C přibližně jednu hodinu.

Jednotlivé porce králíka v těstíčku vykrájíme z pekáčku, přendáme na talíře a podáváme s libovolnou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík pečený v těstíčku

Zpět na recept