Vaření.czReceptyKrálík pečený na česneku

Králík pečený na česneku

Recept na králíka pečeného s česnekem.


4.423x
60 min
2×

Ingredience

20 gslanina
3 stroužkyčesnek
sůl
1 lžícetuk
2 kscibule
1 lžičkahladká mouka
800 gkráličí maso

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Králičí hřbet a kýty odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou. Na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme pod vrchním dílem pekáče, až maso téměř změkne. Přitom jej občas obrátíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Šťávu připečenou po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Vrchní díl pekáče sejmeme a králíka na česneku dopečeme. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme. Králíka pečeného na česneku podáváme s brambory nebo s bramborovými knedlíky a se zeleninovým salátem.
user-icon

autor jessynka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík pečený na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena