Králík na pivu

Recept na dušeného králíka zase trochu jinak.


4.08x
120 min
1×

Ingredience

1 plátekmáslo
1 kscibule
3 ksbobkový list
4 lžíceolivový olej
1 lžičkahladká mouka
0.3 lžičkystrouhaná citronová kůra
7 dkganglická slanina
2 lžícecitronová šťáva
3 dlsvětlé pivo
1 kgkráličí hřbet

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Králičí hřbet odblaníme, zbavíme tuku a protáhneme kouskem slaniny. Maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Vložíme na ni porce králíka, opepříme, posypeme drceným kmínem a orestujeme po obou stranách. Restované maso podlijeme vařicí vodou. Přidáme bobkový list, citronovou kůru a dusíme asi půl hodiny. Vodu necháme téměř vysmahnout a přilijeme pivo. Králíka na pivu dopečeme odkrytého doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu zaprášíme moukou, provaříme a zjemníme kouskem másla. Králíka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem, brambory nebo halušky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena