Králík na meruňkách

Vynikající recept, jak připravit králíka na úplně jiný způsob.


4.217x
160 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
400 mlvývar
2-3 kscibule
150 gmeruňky
7 lžicolivový olej
100 gsušené meruňky
4 kskráličí stehno
200 mlmeruňkový džus

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Čerstvé i sušené meruňky omyjeme. Čerstvé meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a půlky ještě rozpůlíme. Sušené meruňky rozčtvrtíme. Pokud chceme, můžeme je den předem naložit do rumu nebo vodky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Králičí stehna důkladně očistíme, osolíme, opepříme a pořádně okořeníme grilovacím kořením. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a nalijeme trochu oleje. Vložíme do něj stehna a sušené meruňky, zalijeme částí vývaru a meruňkového džusu. Pekáč vložíme do trouby a pečeme. Asi po hodině stehna obrátíme, přidáme cibuli, zbylé meruňky a podle potřeby přilijeme vývar s džusem. Králíka vložíme zpět do trouby a za občasného přelévání jej pečeme doměkka. Podle potřeby můžeme teplotu trouby zmírnit nebo naopak přidat. Měkkého králíka na meruňkách přelijeme vypečenou omáčkou z cibule a meruněk. Králíka na meruňkách podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík na meruňkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena