Králík na hořčici, zelenině a slanině

Docela zajímavý recept na úpravu králičího masa. Je odbourána jeho typická vůně.


4.114x
75 min
1×

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na střední kousky. Osolíme jej a opepříme a na sádle na pánvi opečeme. Zeleninu i cibuli nakrájíme nahrubo a dáme na pekáč.

Opečené maso potřeme hořčičnou omáčkou hellman´s a vložíme do pekáče na zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme také na pekáč. Podlijeme výpekem z masa, přidáme trochu vody, víno a ve středně rozehřáté troubě pečeme králíka na hořčici, zelenině a slanině asi 50 minut. Občas podlijeme.

Na talíři obkládáme králíka zeleninou se slaninou, přeléváme šťávou. Králíka na hořčici, zelenině a slanině podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na hořčici, zelenině a slanině

Zpět na recept