Vaření.czReceptyKrálík na hořčici, zelenině a slanině

Králík na hořčici, zelenině a slanině

Docela zajímavý recept na úpravu králičího masa. Je odbourána jeho typická vůně.


4.114x
75 min
1×

Ingredience

sůl
2 kscibule
0.5 ksceler
1.5 lžičkytymián
100 gsádlo
1.5 lžičkyrozmarýn
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 kskrálík
3 ksbobkový list
1-2 dlbílé víno
150-200 ganglická slanina
mletý černý pepř
100 gdijónská hořčicová omáčka

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na střední kousky. Osolíme jej a opepříme a na sádle na pánvi opečeme. Zeleninu i cibuli nakrájíme nahrubo a dáme na pekáč. Opečené maso potřeme hořčičnou omáčkou hellman´s a vložíme do pekáče na zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme také na pekáč. Podlijeme výpekem z masa, přidáme trochu vody, víno a ve středně rozehřáté troubě pečeme králíka na hořčici, zelenině a slanině asi 50 minut. Občas podlijeme. Na talíři obkládáme králíka zeleninou se slaninou, přeléváme šťávou. Králíka na hořčici, zelenině a slanině podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.
user-icon

autor jiri.hrabe

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králík na hořčici, zelenině a slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena