Králík na červeném víně

Chutný králík podle receptu z Ligurie.


4.836x
90 min
1×

Postup přípravy

Králíka pečlivě umyjeme a nakrájíme přibližně na 12 kousků. Na stranu dáme hlavu, jatýrka a ledvinky.

Na rozehřátý olivový olej dáme nadrobno posekanou cibulku s česnekem. Na pomalém ohni osmahneme a přidáme králíka, bobkový list a tymián nebo majoránku. Restujeme, dokud králík nebude zlatavý. Pak přilijeme červené víno a přidáme olivy. Kdo má rád, přidá nakrájené ledvinky a játra. Necháme vypařit vínko a zalijeme masovým vývarem. Dusíme přibližně hodinu doměkka.

Králíka na červeném víně podáváme s rýží, pečeným bramborem nebo jinou přílohou dle chuti.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na červeném víně

Zpět na recept