Králík na černo

Labužnická omáčka s křehkým králičím v netradiční úpravě.


4.25x
60 min

Ingredience

omáčka

1 paličkačesnek
2 dlbílé víno
2 dlolivový olej
3 kuličkycelý pepř
1 hrstčerstvá petrželka
1 lžičkaprovensálské bylinky
1 svazekzelená cibulka
1 kskrálík (včetně jater, ledvinek a srdíčka)
2 lžícepovidla nebo švestková marmeláda

Postup přípravy

Králíka dobře omyjeme a naporcujeme. Ledvinky a srdíčko rozkrojíme a opláchneme. Na olivovém oleji prudce osmahneme porce králíka i vnitřnosti, přisypeme na kolečka nakrájenou cibulku včetně zelených částí a česnek nasekaný na kousky. Vše ještě krátce osmažíme a zalijeme suchým bílým vínem, okořeníme bylinkami a petrželkou. V tlakovém hrnci dusíme králíka doměkka, až maso jde dobře od kosti. Měkkého králíka na černo vyjmeme z vývaru, očistíme od bylinek a vykostíme. Vývar s bylinkami dál vaříme bez masa až do zhoustnutí a nakonec přidáme podle chuti kvalitní švestkovou marmeládu nebo povidla. Pikantní omáčkou na talíři ozdobíme prohřáté králičí masíčko a podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor bogi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík na černo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena