Králičí stehno na cibuli

Králičí stehna v dijonské omáčce, pečená na cibulce a podávaná s lehkou dušenou zeleninou.


3.2200x
90 min

Postup přípravy

Šalotky a mrkve oloupeme. Cibulky nakrájíme na kousky. Zapékací formu nebo pekáč lehce vymažeme a vyložíme ji kousky cibule. Hořčici smícháme s trochou soli a olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C.



Stehna očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme směsí z hořčice. Na pánvi rozpálíme olej a stehna restujeme dozlatova. Hotová stehna položíme na cibuli v pekáčku. Na ně položíme rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku a bobkové listy. Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme, dokud nezměkne. Podle potřeby stehna podléváme vývarem.



Rajčata opláchneme, spaříme a oloupeme. Rajčata nakrájíme spolu s mrkví na kostičky. Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve zbytku oleje po stehnech orestujeme mrkev. Osolíme ji, podlijeme trochou vývaru a dusíme ji doměkka. Potom přidáme česnek, rajčata a vše dusíme asi 10 minut.



Hotové stehno servírujeme na talíř a zdobíme omáčkou s výpekem a dušenou zeleninou.



user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí stehno na cibuli

Zpět na recept