Králičí stehna v dijonské omáčce, pečená na cibulce a podávaná s lehkou dušenou zeleninou.
8 stroužků | česnek |
olej | |
sůl | |
300 ml | vývar |
4 větvičky | rozmarýn |
400 g | rajče |
300 g | mrkev |
4 ks | šalotka |
4 ks | bobkový list |
4 lžičky | dijonská hořčice |
4 ks | kraličí stehno |
Šalotky a mrkve oloupeme. Cibulky nakrájíme na kousky. Zapékací formu nebo pekáč lehce vymažeme a vyložíme ji kousky cibule. Hořčici smícháme s trochou soli a olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Stehna očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme směsí z hořčice. Na pánvi rozpálíme olej a stehna restujeme dozlatova. Hotová stehna položíme na cibuli v pekáčku. Na ně položíme rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku a bobkové listy. Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme, dokud nezměkne. Podle potřeby stehna podléváme vývarem.
Rajčata opláchneme, spaříme a oloupeme. Rajčata nakrájíme spolu s mrkví na kostičky. Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve zbytku oleje po stehnech orestujeme mrkev. Osolíme ji, podlijeme trochou vývaru a dusíme ji doměkka. Potom přidáme česnek, rajčata a vše dusíme asi 10 minut.
Hotové stehno servírujeme na talíř a zdobíme omáčkou s výpekem a dušenou zeleninou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.