Králičí stehna v dijonské omáčce, pečená na cibulce a podávaná s lehkou dušenou zeleninou.
8 stroužků | česnek |
olej | |
sůl | |
300 ml | vývar |
4 větvičky | rozmarýn |
400 g | rajče |
300 g | mrkev |
4 ks | šalotka |
4 ks | bobkový list |
4 lžičky | dijonská hořčice |
4 ks | králičí stehno |
Šalotky a mrkve oloupeme. Cibulky nakrájíme na kousky. Zapékací formu nebo pekáč lehce vymažeme a vyložíme ji kousky cibule. Hořčici smícháme s trochou soli a olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Stehna očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme směsí z hořčice. Na pánvi rozpálíme olej a stehna restujeme dozlatova. Hotová stehna položíme na cibuli v pekáčku. Na ně položíme rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku a bobkové listy. Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme, dokud nezměkne. Podle potřeby stehna podléváme vývarem.
Rajčata opláchneme, spaříme a oloupeme. Rajčata nakrájíme spolu s mrkví na kostičky. Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve zbytku oleje po stehnech orestujeme mrkev. Osolíme ji, podlijeme trochou vývaru a dusíme ji doměkka. Potom přidáme česnek, rajčata a vše dusíme asi 10 minut.
Hotové stehno servírujeme na talíř a zdobíme omáčkou s výpekem a dušenou zeleninou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena