8 stroužků | česnek | |
olej | ||
sůl | ||
300 ml | vývar | |
4 větvičky | rozmarýn | |
400 g | rajče | |
300 g | mrkev | |
4 ks | šalotka | |
4 ks | bobkový list | |
4 lžičky | dijonská hořčice | |
4 ks | králičí stehno |
Šalotky a mrkve oloupeme. Cibulky nakrájíme na kousky. Zapékací formu nebo pekáč lehce vymažeme a vyložíme ji kousky cibule. Hořčici smícháme s trochou soli a olejem. Troubu předehřejeme na 150 °C.
Stehna očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme směsí z hořčice. Na pánvi rozpálíme olej a stehna restujeme dozlatova. Hotová stehna položíme na cibuli v pekáčku. Na ně položíme rozmarýn, čtyři neoloupané stroužky česneku a bobkové listy. Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme, dokud nezměkne. Podle potřeby stehna podléváme vývarem.
Rajčata opláchneme, spaříme a oloupeme. Rajčata nakrájíme spolu s mrkví na kostičky. Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve zbytku oleje po stehnech orestujeme mrkev. Osolíme ji, podlijeme trochou vývaru a dusíme ji doměkka. Potom přidáme česnek, rajčata a vše dusíme asi 10 minut.
Hotové stehno servírujeme na talíř a zdobíme omáčkou s výpekem a dušenou zeleninou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena