Do pekáčku vložíme zadní králičí stehna, dále přidáme hrst mrkve a kořenové petržele (na jemno nastrouhané), lžíci sádla, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, sůl a podlijeme vodou. Pekáček přikryjeme pokličkou a dáme na 30 - 45 minut péct.
Po uplynulé době pečení, vyjmeme pekáček z trouby a vyndáme z něj nové koření, celý černý pepř a bobkový list, poté přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali dvě lžíce hladké mouky a vložíme ještě na 15 minut zpět do trouby péct.
Hotové králičí stehna podáváme s houskovým (popř. chlebovým) knedlíkem.
Zeleninu můžeme v omáčce rozmixovat, ale pokud někomu nevadí, že jsou tam kousky, tak můžeme nechat nerozmixované.
Pokud takto chceme připravit celého králíka, tak přidáme více zeleniny.