- Čokoládu na vaření nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni.
- K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme.
- Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci.
- Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%.
- Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout.
Práce s krájecí polevou
Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30 stupňů, tj. vychladlá, ale ne na pokojovou teplotu. Bude mít tu správnou konzistenci na rozvážné roztírání polevy po dortu i na bocích. Na roztírání krájecí polevy použijeme dlouhý nůž nebo paletku.
Jak na dokonalou čokoládovou polevu?