Rybí plátky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a zakapeme citronem.
Ze 150 g hladké mouky, špetky soli, vejce, mléka a 3 lžic sekaných bylinek rozmícháme hladké licí těsto. Je na vás, jaké bylinky dáte, já používám bazalku, majoránku, oregano. Na rozehřátém oleji postupně upečeme čtyři palačinky a uložíme je na teplé místo.
Filé nakrájíme na kousky, osolíme, štědře opepříme a obalíme v 50 g mouky. Omyjeme rajčata a nakrájíme na čtvrtky. Citron nakrájíme na plátky. Omyjeme kopr (lze použít i zavařený). Na velké pánvi rozehřejeme máslo. Kousky filé zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Posypeme jednou lžící sekaných bylinek.
Kousky mořské tresky upravíme na talíř s bylinkovou palačinkou a ihned podáváme.