Koule z mletého masa

Recept na mleté maso, které vaříme v rajské omáčce.


4.124x
60 min
7×

Ingredience

sůl
vegeta
1 ksvětší cibule
10 dkganglická slanina
mletý černý pepř
1 ksstřední mrkev
40 dkgvepřové syrové mleté maso
zelená petrželka nebo kopřiva

omáčka

1 konzervarajský protlak
3-4 lžíceostrý kečup
1 kelímeksmetana na vaření
mléko nebo vývar

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a vysmažíme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Chvíli dusíme a pak sundáme z plotny. Pak přimícháme vepřové maso, okořeníme podle chuti a dobře promícháme. Ze směsi děláme kuličky a vložíme do kastrolu, které pak zalijeme omáčkou. Příprava omáčky: Do misky dáme rajský protlak, kečup, smetanu a mléko. Omáčku dobře promícháme. Na koule z mletého masa vlijeme omáčku a vaříme doměkka. Koule z mletého masa s omáčkou podáváme s rýží.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koule z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena