Koule v rajčatovém zelí

Recept na levné, rychlé a chutné jídlo z mletého masa.


3.817x
60 min
1×

Ingredience

1 dlolej
1-2 ksvejce
2 ksrajčatový protlak
6 lžichladká mouka
1-1 kgbílé zelí
0.5 kgmleté vepřové maso
150 gkulatozrnná rýže

podle chuti

cukr
sůl
1 lžičkamletá červená paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky a vaříme v osolené vodě, dokud zelí není poloměkké. Voda musí zelí překrývat alespoň o 5 cm. Pak do zelí zamícháme rajčatový protlak. Dochutíme solí a cukrem. Z masa, vychladlé napůl uvařené rýže, vajec, papriky, pepře, soli uděláme směs jako na karbanátky. Tvarujeme z ní kuličky velikosti tenisového míčku a dobře je poválíme v hladké mouce. Masové koule zavaříme do zelí. Po asi 30 minutách zjistíme, jestli se nám koule uvařili i uprostřed. Pokud je omáčka řídká, přidáme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Koule v rajčatovém zelí podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor elii

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koule v rajčatovém zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena