Vaření.czReceptyKotlík polévky z řapíkatého celeru

Kotlík polévky z řapíkatého celeru

Výborný recept na sytou polévku z řapíkatého celeru.


4.08x
30 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
2 kostkybrambory
2 kscibule
2 lžícepažitka
6 šálkůkuřecí vývar
300 gkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
250 ganglická slanina
3 lžícepetrželová nať
2 lžícesušený tymián
4 svazkyřapíkatý celer

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky nebo proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno. Slaninu s cibulí restujeme asi 5 minut na másle. Cibule by měla zůstat sklovitá. Potom přidáme tymián a nakrájený řapíkatý celer. Opět restujeme 5 minut na mírném ohni. Přidáme hladkou mouku, promícháme s ostatními ingrediencemi a zalijeme studeným kuřecím vývarem. Dále přidáme nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor. Polévku potom odstavíme z ohně a vmícháme kysanou smetanu a nasekanou petrželovou nať, ale nemusí být .Pokud je smetana krémovitá, rozředíme ji studenou vodou. Polévku vrátíme na oheň a bez varu zahříváme asi 2 minuty. Kotlík polévky z řapíkatého celeru podáváme v miskách a zdobíme nasekanou pažitkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kotlík polévky z řapíkatého celeru

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena