Kotlety z pekáče

Kotlety z jednoho pekáče. Můžeme klidně použít i jiné masíčko. Například krkovici, kýtu, kuřecí a jiné.


4.326x
75 min

Ingredience

3 ksšunková klobása
4 ksvepřové kotlety bez kosti

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř
mletý barevný pepř

podle potřeby

cibule
brokolice
anglická slanina
vařené brambory
olej na vymazání
bílý vermut

Postup přípravy

Připravíme si pekáč, který trochu vymažeme olejem. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brokolici rozdělíme na růžičky.

Kotlety bez kosti si naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásku nakrájíme na špalíčky a jednotlivé špalíčky zavineme do kotlet.

Kotlety naskládáme do pekáčku. Okolo kotlet naskládáme kousky syrové brokolice, zbylé klobásky, čtvrtky oloupané cibule a stroužky česneku.
Na každou kotletu položíme plátek anglické slaniny. Vše ještě trochu posolíme a posypeme barevným pepřem. Podlijeme trochou bílého vermutu, přiklopíme a dáme péct do trouby asi na 50 minut na 200 °C. Pokud je potřeba, přiléváme během pečení bílý vermut.
Pak pekáč odklopíme a navrch poklademe plátky uvařených brambor, které osolíme a opepříme.
Kotlety dáme ještě tak na 15 minut odkryté do trouby dopéct.

Kotlety z pekáče podáváme jako hlavní chod. Příloha už není třeba.
user-icon

autor Matík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety z pekáče

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.