Kotlety z jednoho hrnce

Recept na kotlety se zelím, vínem a smetanou.


4.812x
75 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
3 lžícekysaná smetana
0.5 lvývar z kostky
4 ksvepřová kotleta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
3 lžícebílé víno
1 hlávkabílé zelí
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji rychle osmahneme z obou stran. Osmahnuté je dáme do hrnce. Cibuli nasekáme najemno a osmahneme ji na tuku z kotlet.

Menší zelí pokrájíme na nudličky, přidáme rozetřený česnek se solí a cibuli. Kotlety v hrnci poprášíme sladkou paprikou, zalijeme vínem a zakryjeme zelím. Přilijeme půl litru vývaru, třeba zeleninový z kostky a kotlety z jednoho hrnce dusíme doměkka. Kotlety zjemníme kysanou smetanou a prohřejeme.

Na talíř dáme vařené brambory, na ně kotletku a obložíme zelím. Kotlety z jednoho hrnce podáváme ihned.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety z jednoho hrnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká