Kotlety v zelí

Recept na pečené kotlety zase trochu jinak - v zelí a s jalovcem.


3.1149x
75 min
1×

Ingredience

2 kscibule
120 mlbílé víno
150 gpapriková klobása
4 plátkyvepřová kotleta (vyšší s kostí)
700 gsterilované zelí

podle potřeby

olej
sádlo
hladká mouka

podle chuti

sůl
kmín
jalovec
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kotlety očistíme od odseků kostí - pokud je to potřeba, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je po okrajích nařízneme a celé lehce naklepeme. Připravené kotlety osolíme, okořeníme pepřem a kmínem a obalíme v hladké mouce. Takto připravené kotlety opečeme na oleji nebo sádle z obou stran.

Sterilované zelí scedíme a necháme okapat. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí smícháme s cibulí a směs rozložíme do vymazaného pekáčku. Paprikovou klobásu nakrájíme na půl kolečka nebo kostičky. Pár kuliček jalovce v hmoždíři rozdrtíme. Zelí v pekáčku nebo zapékací misce posypeme klobásou, jalovcem a na to rozložíme kotlety. Vše zalijeme výpekem z pánve, bílým vínem a zvolna pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a maso dopékáme doměkka.

Upečené kotlety v zelí podáváme podle fantazie. Vhodnou přílohou je pečivo, vařené brambory, pečené brambory nebi bramborový knedlík. Záleží na chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety v zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.