Vaření.czReceptyKotlety v alobalu se zeleninou

Kotlety v alobalu se zeleninou

Tip na výborný recept a ještě lepší jídlo.


4.47x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
5 lžicolej
2 kscibule
1 lžícerajčatový protlak
1 ksfeferonka
4 plátkyanglická slanina
1 ksvětší zelená paprika
4 gvepřová kotleta (á 150 g)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

1 větvičkakadeřavá petrželka

Postup přípravy

Kosti odkrojíme, maso omyjeme a osušíme. Naklepeme je, poté osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme do tří lžic oleje. Směsí potřeme kotlety a v uzavřené nádobě je necháme v lednici po dobu dvou hodin marinovat. Namarinované kotlety vyjmeme, z jedné strany kotlety osušíme a tu potřeme rajčatovým protlakem, na který položíme plátek slaniny. Tímto způsobem upravíme všechny kotlety. Připravíme si čtyři kusy silnějšího nebo dvojitého alobalu. Zevnitř alobal potřeme olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Feferonku omyjeme, osušíme a nejlépe v igelitových rukavicích ji rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme semínka, potom ji nakrájíme na proužky. Na každý alobal rozdělíme kotlety, které posypeme nakrájenou cibulí, feferonkou a paprikou. Alobaly dobře uzavřeme, vložíme do trouby (nejlépe na plechu nebo v pekáčku) a pečeme přibližně 35 minut. Potom alobaly rozřízneme. Kotlety pečené se zeleninou v alobalu podáváme s vařenou rýží nebo měkkým chlebem. Porce ozdobíme kadeřavou petrželkou.
user-icon

autor Jajule

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kotlety v alobalu se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena