Kotlety s lučinou

Vepřové maso přelité bylinkovým sýrem s cibulovými bramborami.


4.06x
45 min
1×

Ingredience

1 lžícesůl
1 lžičkamletý pepř
1 lžícepaprika mletá
600 gvepřová pečeně

příloha

50 gmáslo
600 gbrambory
2 kscibule

krém

1 lžícepetrželka
1 lžícepažitka
1 lžícebazalka
1 lžičkačesneková sůl
2 kslučina (125g)

na ozdobu

1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kotlety nařízneme po krajích, aby se při pečení nezkroutily, mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem i paprikou. Na rozpáleném oleji je asi 4 minuty opékáme z každé strany. Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno. Lučinu rozšleháme s česnekovou solí a spolu s bylinkami vymícháme na hladký krém. Nakrájené brambory uvaříme, slijeme, necháme částečně vychladnout a potom je opečeme na rozehřátém másle. Cibuli (může být i červená) nakrájenou na kolečka orestujeme na oleji a smícháme s bramborami. Kotlety rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkovou lučinou a kolečky papriky. Podáváme s opečenými cibulovými bramborami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kotlety s lučinou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena