Křehké, voňavé masíčko. Kotlety zapečené se žampiony a zalité smetanou.
sůl | |
3 lžíce | máslo |
mléko | |
30 dkg | žampiony |
6 ks | vepřová kotleta |
mletý černý pepř | |
280 ml | smetana ke šlehání |
20 dkg | eidam |
Kotlety rozklepeme jako na řízky, osolíme, mírně opepříme. Žampiony nakrájíme na silnější plátky. Sýr nastrouháme.
Do pekáčku vložíme kousek másla, položíme na něj plátky masa, které prokládáme žampiony a strouhaným sýrem. Vše zalijeme větší polovinou smetany a dáme péct do trouby vyhřáté na zhruba 220C.
Průběžně maso vyndaváme a oddělujeme, aby se nespeklo a bylo šťavnaté. Přijde na to, jak je maso rychle měkké, ale já ho peču tak necelou hodinu a půl. Během hodiny také snížím teplotu tak na 180°C a na posledních pár minut doliju zbylou smetanu a trochu mléka.
Podáváme s hranolkami nebo s brambory.
Foto:Profimedia.cz
autor Kaminek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena