Kotlety na pomerančích

Vepřové kotlety potřené hrubou hořčicí, pokryté plátky pomeranče, posypané cukrem a pečené v troubě. Výborný recept.


2.9586x
60 min

Ingredience

3 kspomeranč
600 gvepřová kotleta
90 mlpomerančová šťáva
125 gtřtinový cukr
3 lžícehrubá hořčice

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety vykostíme. Kotlety osolíme a opepříme z obou stran, potřeme je hořčicí a z jedné strany posypeme cukrem.

Touto pocukrovanou stranou maso vložíme dolů do zapékací misky. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která poklademe na kotlety, podlijeme pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme zbylým třtinovým cukrem.

Kotlety na pomerančích zapékáme na cca 200 °C. Kotlety necháme dobře propéci, během pečení je poléváme vypečenou šťávou.

Kotlety na pomerančích podáváme s libovolnou přílohou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety na pomerančích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.