Maso na kotlety nakrájíme na plátky, naklepeme a mírně osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky. Pikantní klobásu nakrájíme na tenká kolečka a slaninu na plátky. Podravku, koření i papriku promícháme.
Pekáč vymažeme olejem a rozložíme kolečka cibule i 3/4 žampionů. Poklademe je plátky masa a prosypeme směsí koření. Mezi plátky masa rozdělíme kuličky pepře, bobkové listy a zbylou část žampionů. Povrch posypeme kolečky klobásy, překryjeme plátky slaniny a posypeme lístečky čerstvé bazalky.
Kotlety lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme přikryté asi 40 minut na 185 °C. Poté odkryjeme a necháme 10 minut dopéct "na kůrčičku".
Kotlety na divoko se žampiony servírujeme s opečenými bramborami a čerstvou zeleninovou oblohou.