Kotlety na cibuli a červeném víně

Vepřové kotlety pro slavnostní večeře.


3.0335x
45 min

Postup přípravy

Na tento recept budeme potřebovat tlakový hrnec. Nejprve připravíme samotné maso. Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nakrojíme, dobře naklepeme po obou stranách, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce vložíme sádlo, nebo nalijeme olej a na tomto tuku připravené kotlety opečeme po obou stranách.


Po opečení kotlety poklademe kolečky krájené cibule, spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty. Nakonec přidáme hřebíček a podlijeme vínem, které můžeme doplnit vodou, pokud ho není dostatek. Kotlety by měli být zakryté cibulí, řajčaty a utopené ve víně s vodou.


Talkový hrnec uzavřeme, dáme na sporák a jen asi 10 minut maso upravujeme. Dáme vychladnout a teprve potom hrnec otevřeme. Zkusíme, zda jsou kotlety měkké. Podle potřeby je ještě můžeme dosolit. Podáváme s rýží.


Pokrm je vhodný na silvestrovskou večeři i na jiné slavnostní hostiny.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety na cibuli a červeném víně

Zpět na recept