250 g | cibule | |
2 ks | rajče | |
1 ks | hřebíček | |
0.3 l | červené víno | |
hladká mouka | ||
4 ks | vepřová kotleta | |
2 lžíce | sádlo nebo olej |
Na tento recept budeme potřebovat tlakový hrnec. Nejprve připravíme samotné maso. Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nakrojíme, dobře naklepeme po obou stranách, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce vložíme sádlo, nebo nalijeme olej a na tomto tuku připravené kotlety opečeme po obou stranách.
Po opečení kotlety poklademe kolečky krájené cibule, spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty. Nakonec přidáme hřebíček a podlijeme vínem, které můžeme doplnit vodou, pokud ho není dostatek. Kotlety by měli být zakryté cibulí, řajčaty a utopené ve víně s vodou.
Talkový hrnec uzavřeme, dáme na sporák a jen asi 10 minut maso upravujeme. Dáme vychladnout a teprve potom hrnec otevřeme. Zkusíme, zda jsou kotlety měkké. Podle potřeby je ještě můžeme dosolit. Podáváme s rýží.
Pokrm je vhodný na silvestrovskou večeři i na jiné slavnostní hostiny.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena