Kotletky na víně

Chutný a slavnostní pokrm.


3.0161x
75 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, omyjeme a osušíme. Pekáček nebo vyšší zapékací misku vymažeme máslem. Brambory smícháme s mraženou zeleninou a směs osolíme a opepříme. Nejlepší je klasika kukuřice, mrkev, hrášek. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

Kotlety omyjeme, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka z obou stran orestujeme.

Do pekáče vložíme polovinu brambor, další vrstvou budou plátky kotlet a poslední vrstvou je zbytek brambor. Celou směs posypeme cibulí, jemně zakápneme kečupem, výpekem z kotlet a vínem a můžeme dát pokrm zapékat. Zapékáme asi 45 minut.

K pokrmu můžeme podávat tatarku nebo jiné omáčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotletky na víně

Zpět na recept