Kotletky na víně

Chutný a slavnostní pokrm.


3.0161x
75 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, omyjeme a osušíme. Pekáček nebo vyšší zapékací misku vymažeme máslem. Brambory smícháme s mraženou zeleninou a směs osolíme a opepříme. Nejlepší je klasika kukuřice, mrkev, hrášek. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

Kotlety omyjeme, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka z obou stran orestujeme.

Do pekáče vložíme polovinu brambor, další vrstvou budou plátky kotlet a poslední vrstvou je zbytek brambor. Celou směs posypeme cibulí, jemně zakápneme kečupem, výpekem z kotlet a vínem a můžeme dát pokrm zapékat. Zapékáme asi 45 minut.

K pokrmu můžeme podávat tatarku nebo jiné omáčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotletky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká