Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

Vepřové maso rychle, jednoduše - je velmi chutné a vhodné i pro slavnostní příležitost.


3.3146x
75 min
3×

Postup přípravy

Vepřové maso (bez kosti) opláchneme, připravíme porce a naklepeme. Okořeníme kořením na pečená vepřová masa, pepřem a mletým tymiánem. Zalijeme olivovým olejem a necháme uležet.

Rozehřejeme olej na hlubší pánvi a vložíme maso. Po opečení otočíme a přikryjeme pokličkou. Zlehka podléváme - maso nesmí být ponořené. Asi po půl hodině porce masa osolíme, poklademe plátky slaniny a pečeme doměkka. Už ho neotáčíme.

Je-li maso měkké, podlijeme ho vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou (vznikne zahuštěná šťáva - omáčka) a poklademe porce masa plátky hermelínu. Pod pokličkou necháme sýr rozpéct.

Podáváme s bramborovými hranolky (přelitými vzniklou omáčkou) nebo s jinou přílohou a se zeleninou (paprikou, rajčaty).
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

Zpět na recept