Vaření.czReceptyKotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

Vepřové maso rychle, jednoduše - je velmi chutné a vhodné i pro slavnostní příležitost.


3.3146x
75 min
3×

Postup přípravy

Vepřové maso (bez kosti) opláchneme, připravíme porce a naklepeme. Okořeníme kořením na pečená vepřová masa, pepřem a mletým tymiánem. Zalijeme olivovým olejem a necháme uležet. Rozehřejeme olej na hlubší pánvi a vložíme maso. Po opečení otočíme a přikryjeme pokličkou. Zlehka podléváme - maso nesmí být ponořené. Asi po půl hodině porce masa osolíme, poklademe plátky slaniny a pečeme doměkka. Už ho neotáčíme. Je-li maso měkké, podlijeme ho vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou (vznikne zahuštěná šťáva - omáčka) a poklademe porce masa plátky hermelínu. Pod pokličkou necháme sýr rozpéct. Podáváme s bramborovými hranolky (přelitými vzniklou omáčkou) nebo s jinou přílohou a se zeleninou (paprikou, rajčaty).
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena