Vepřové maso (bez kosti) opláchneme, připravíme porce a naklepeme. Okořeníme kořením na pečená vepřová masa, pepřem a mletým tymiánem. Zalijeme olivovým olejem a necháme uležet.
Rozehřejeme olej na hlubší pánvi a vložíme maso. Po opečení otočíme a přikryjeme pokličkou. Zlehka podléváme - maso nesmí být ponořené. Asi po půl hodině porce masa osolíme, poklademe plátky slaniny a pečeme doměkka. Už ho neotáčíme.
Je-li maso měkké, podlijeme ho vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou (vznikne zahuštěná šťáva - omáčka) a poklademe porce masa plátky hermelínu. Pod pokličkou necháme sýr rozpéct.
Podáváme s bramborovými hranolky (přelitými vzniklou omáčkou) nebo s jinou přílohou a se zeleninou (paprikou, rajčaty).