Košíčky s pařížskou šlehačkou

Recept na výborný sladký mls.


4.04x
60 min
1×

Postup přípravy

Z mouky, kakaa, másla, cukru, vejce a vanilkového cukru zpracujeme na vále těsto, které dáme odpočinout do ledničky.

Zatím připravíme náplň. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem, odstavíme a vmícháme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Pařížský krém dáme vychladit. Máme-li čas, uvaříme si krém den dopředu,

Z těsta upečeme ve formičkách malé košíčky.

Dobře vychlazenou pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha, ozdobně nastříkáme do košíčků a ozdobíme ovocem (jahody, čerstvé nebo kompotované mandarinky, kiwi apod.).

Množství je asi na 20 malých košíčků. Až recept vyzkoušíte, jistě si příště košíčků s pařížskou šlehačkou upečete víc.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Košíčky s pařížskou šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká