Korunovační kuře

Kousky kuřecího masa v omáčce z jarních cibulek, kari, vína, meruňkové zavařeniny, majonézy a jogurtu.


2.9882x
25 min

Ingredience

- -olej
- -sůl
150 gjogurt
300 mlmajonéza
1 kscitron
- -pepř mletý
150 mlvíno červené
500 gmaso kuřecí vařené
1 lžíceprotlak rajčatový
125 gcibulky jarní
2 lžícezavařenina meruňková
4 lžíceomáčka kari

Postup přípravy

V kastrůlku opečeme cibuli, přimícháme kari omáčku a zahříváme asi minutu. Zalijeme červeným vínem, přidáme protlak, citronovou kůru a šťávu a postupně svaříme až na pár polévkových lžic. Přecedíme do misky a necháme zchladit. Přes síto prolisujeme marmeládu a přimícháme ji do směsi z červeného vína. Přidáme jogurt, majonézu, sůl, pepř a promícháme. Omáčka by měla mít barvu slámy, zamícháme do ní kousky masa, které jsou veliká akorát tak do pusy, podáváme s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Korunovační kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.