Korpus na pařížský dort

Výborný, jednoduchý a hlavně rychlý.


3.522x
45 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, moučkový cukr, kakao vyšleháme a přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně vmícháme do hmoty. Těsto na pařížský dort vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou, popř. použijeme pečící papír. Pečeme v rozehřáté troubě asi 25 minut. Čas si každá kuchařka upraví podle zkušeností s vlastní troubou a velikostí dortové formy. Čím menší forma, tím vyšší korpus. Upečený korpus na pařížský dort necháme vychladnout. Jako skvělou náplň do korpusu doporučuji koupenou krémovou čokoládovou náplň, kterou připravíme podle návodu. Touto náplní potřeme vychladlý korpus a dáme do lednice asi tak na 1 - 2 hodiny. Takto připravený Pařížský dort u nás nevydrží ani do večera.
user-icon

autor Luculinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Korpus na pařížský dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena