Kornoutky z medového těsta

Kornoutky plněné krémem nebo sněhem máčené v čokoládě si můžeme upéci při jakékoliv příležitosti, nejenom o Vánocích.


4.640x
35 min

Postup přípravy

Smícháme hladkou mouku se sodou a moučkovým cukrem. Přidáme žloutky, mléko, rozehřátý med a vypracujeme hladké těsto. Po odležení asi 1 hodinu v ledničce je rozválíme na tenký plát a vypichujeme kolečka o průměru 5 až 6 centimetrů. Kolečka dáme péct na plech s pečícím papírem po šesti kolečkách do trouby vyhřáté na 175 °C. Po vyjmutí z trouby ještě horká kolečka pomocí kovové špičky nebo dřevěného kuželku stáčíme do kornoutků. Ve špičce každý stiskneme, aby se nerozvíral. Medové kornoutky rychle tvrdnou, proto pracujeme rychle. Po naplnění krémem nebo sněhem a namočení do polevy do dvou dnů krásně zvláční.

Okraje kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a plníme máslovým krémem nebo plníme vařeným sněhem a pak namáčíme do čokoládové polevy.

Sníh do kornoutků. Vyšleháme sníh ze 3 bílků, dáme do vodní lázně, přidáme 180 g moučkového cukru a 1 malinový nebo jahodový pudink. Šleháme asi 20 - 25 minut do zhoustnutí. Pak odstraníme z lázně, chvíli ještě šleháme a přidáme podle chuti marmeládu a zamícháme.

Dělala jsem dvojnásobnou dávku těsta na kornoutky a sníh ze 3 bílků mi vystačil. Přidala jsem jahodový pudink a namíchala ostružinovou a rybízovou marmeládu. Vynikající, všem chutnalo.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kornoutky z medového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty