Kornoutky plněné krémem nebo sněhem máčené v čokoládě si můžeme upéci při jakékoliv příležitosti, nejenom o Vánocích.
Hodnocení
4.6
/ 5 (41x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Žloutek2 ks
Těsto
Mléko1 lžíce
Med150 g
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 250 g
Jedlá soda1-2 špetky
Postup přípravy
Smícháme hladkou mouku se sodou a moučkovým cukrem.
Přidáme žloutky, mléko, rozehřátý med a vypracujeme hladké těsto.
Po odležení asi 1 hodinu v ledničce je rozválíme na tenký plát a vypichujeme kolečka o průměru 5 až 6 centimetrů.
Kolečka dáme péct na plech s pečícím papírem po šesti kolečkách do trouby vyhřáté na 175 °C.
Po vyjmutí z trouby ještě horká kolečka pomocí kovové špičky nebo dřevěného kuželku stáčíme do kornoutků. Ve špičce každý stiskneme, aby se nerozvíral. Medové kornoutky rychle tvrdnou, proto pracujeme rychle.
Po naplnění krémem nebo sněhem a namočení do polevy do dvou dnů krásně zvláční. Okraje kornoutků namáčíme do čokoládové polevy a plníme máslovým krémem nebo plníme vařeným sněhem a pak namáčíme do čokoládové polevy.
Sníh do kornoutků. Vyšleháme sníh ze 3 bílků, dáme do vodní lázně, přidáme 180 g moučkového cukru a 1 malinový nebo jahodový pudink. Šleháme asi 20 - 25 minut do zhoustnutí. Pak odstraníme z lázně, chvíli ještě šleháme a přidáme podle chuti marmeládu a zamícháme.
Dělala jsem dvojnásobnou dávku těsta na kornoutky a sníh ze 3 bílků mi vystačil. Přidala jsem jahodový pudink a namíchala ostružinovou a rybízovou marmeládu.
Můžete někdo poradit? Místo kounoutků jsem dělala kolečka, byly výborné a je to rychlejší jen po slepení krémem když jsem je naskládala na sebe se mi druhý den slepily :( čím by to mohlo být? víc medu?
Vladka
Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Mě se to bohužel ihned po stočení láme. A nevím proč a co s tím? Těsto samo o sobě je dobré, nelepí se, ale sotva to chci stočit, poláme se.
iva.mutenice
Re: Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Letos jsem pekla už po třetí, těsto se nelepí, stačí dodržet přesný postup. Po upečení musíte rychle stáčet v kornoutky. Samozřejmě, že ihned ztvrdnou. Ale po naplnění sněhem a namočení v čokoládě a odležení změknou a chutově jsou vynikající. Chce to trpělivost a čas.
Květa
Re: Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Kornoutky jsem loni dělala poprvé,pekla jsem je krátce asi 4 minuty,vždy tak 5 ks,abych to stačila stočit(stáčím to na dřevěném kuželu , udělál mě ho pán na soustruhu),vychladlé konce máčím v čokoládě a pak plním náplní z másla a karamelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko CARAMELO.Máslo samotné vyšlehám a CARAMELO také samotné vyšlehám a pak to vyšlehám společně (tuto radu jsem dostala,tak ji také dávám dál).Ještě tu mám poznámku,jestli je těsto tuhé,přidat med.
iva.mutenice
Kornoutky
Pudink přisypeme do sněhu a šleháme ve vodní lázni. V žádném případě zvlášť nevařit !
Zajímavé komentáře
kornoutky
Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Re: Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Re: Komentář k receptu Kornoutky z medového těsta
Kornoutky