Recept na velmi chutné vánoční cukroví. Při přípravě náplně se fantazii meze nekladou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (17x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Žloutek2 ks
Mléko1 lžíce
Med150 g
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 250 g
Jedlá soda špetka
Na ozdobu
Tuk 100 %20 g
Čokoláda na vaření100 g
Postup přípravy
Na vál si připravíme mouku, cukr, med, mléko, žloutky a jedlou sodu, vše důkladně propracujeme na hladké, tužší těsto - nesmí se lepit, aby šlo snadno rozválet na plát.
Těsto na kornoutky necháme asi 2 hodiny v chladničce odpočinout.
Z těsta vyválíme velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru asi 6-7 cm.
Pečeme v hodně vyhřáté troubě a jakmile začnou zlátnout, ihned plech vyndáme a ještě teplé stáčíme do kornoutků (použila jsem zdobičku na krém).
Stočené kornoutky necháme vychladnout.
Rozehřejeme si čokoládu s kouskem 100% tuku a okraje kornoutku v ní namáčíme. Opět necháme zatuhnout.
Pak už jen kornoutky plníme pomocí cukrářského sáčku zvoleným druhem máslové náplně.
Mě se těsto povedlo, nelepí se, ale po upečení, když je chci smotat, tak se to láme, a je to ještě měkké.
marie8
kolečka
Já jsem si je dala na plech všechny,ale musí se pracovat rychle,plech jen povytáhnout a odebírat,Když ztuhnou,můžete je ještě na chvilku dát zpátky.Nechtělo se mi je stáčet do kornoutků,stáčela jsem je přes trubičku a taky jsou hezké.
Kornoutky
Chválím kornoutky,vypadají moc hezky a určitě jsou dobré-upeču.