Kořeněný čaj

Indický kořeněný čaj. Čaj pekoe můžeme nahradit 2 sáčky jiného čaje. Nejlépe černého.


3.1106x
20 min

Postup přípravy

Do vody dáme skořici, kardamomy a hřebíčky a společně je svaříme. Po svaření směs odstavíme z ohně a necháme asi 10 minut louhovat. Pak do základu přidáme čaj, případně sáčky s čajem a cukr. Cukr není nezbytně nutný a sladíme podle chuti nebo potřeby. Tekutinu opět přivedeme k varu a vaříme další 3 - 4 minuty.

Čaj ochutíme a přecedíme do vyhřáté čajové konvice. Ihned jej podáváme. V čaji můžeme nechat polovinu kardamomu.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněný čaj

Zpět na recept