Kořeněný čaj

Indický kořeněný čaj. Čaj pekoe můžeme nahradit 2 sáčky jiného čaje. Nejlépe černého.


3.1106x
20 min

Postup přípravy

Do vody dáme skořici, kardamomy a hřebíčky a společně je svaříme. Po svaření směs odstavíme z ohně a necháme asi 10 minut louhovat. Pak do základu přidáme čaj, případně sáčky s čajem a cukr. Cukr není nezbytně nutný a sladíme podle chuti nebo potřeby. Tekutinu opět přivedeme k varu a vaříme další 3 - 4 minuty. Čaj ochutíme a přecedíme do vyhřáté čajové konvice. Ihned jej podáváme. V čaji můžeme nechat polovinu kardamomu.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kořeněný čaj

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena