Kořeněné kuřecí špalíčky

Snadný recept inspirovaný gruzínskou kuchyní. Kořeněná kuřecí stehýnka smažená do křupava podáváme jako hlavní chod.


4.414x
45 min
2×

Postup přípravy

Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a šalotku nasekáme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na kousky.

Kuřecí špalíčky i s kůží očistíme, osušíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou koření Adžika. Špalíčky smažíme na oleji nejdříve kůží dolů dozlatova, pak je otočíme a propečeme doměkka. Křupavé kousky kuřete necháme na ubrousku okapat.

Na výpeku krátce orestujeme šalotku a česnek, vmícháme jarní cibulku a rajčata a krátce orestujeme.

Kořeněné kuřecí špalíčky rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněné kuřecí špalíčky

Zpět na recept