Kořeněné jablečné pyré

Nevíte, co s jablky? Zkuste tento recept na jablečné pyré provoněné badyánem, skořicí a zázvorem.


3.73x
30 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka nakrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody a přidáme koření - rozdrcený badyán a jednu celou skořici. Jablka s kořením přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Pokud použijeme kyselejší jablka, můžeme malinko přisladit.

Podušená jablka rozmixujeme na pyré (skořici vyjmeme), na závěr přidáme špetku zázvoru a dobře promícháme.

Kořeněné jablečné pyré podáváme okamžitě po přípravě, je dobré horké i vychladlé.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněné jablečné pyré

Zpět na recept