Koprovka od babičky

Pokud vám vadí chuť čerstvého kopru, ochutnejte omáčku z kopru nakládaného. Nebude tolik aromatická.


3.943x
60 min
2×

Postup přípravy

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a upražíme jíšku. Pak pomalu a za stálého míchání přidáváme studenou vodu, nakonec mléko a osolíme. Mícháním dosáhneme hladké omáčky.

Do omáčky vsypeme nakrájený kopr a promícháme. Ochutíme nálevem nebo octem a cukrem.

Před dokončením přidáme kysanou smetanu a rozmíchané vajíčko ve lžíci mléka nebo vody.

Koprovku podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem a vařeným vajíčkem.

Houskový knedlík krok za krokem

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprovka od babičky

Zpět na recept