Koprovka od babičky

Pokud vám vadí chuť čerstvého kopru, ochutnejte omáčku z kopru nakládaného. Nebude tolik aromatická.


3.943x
60 min
2×

Postup přípravy

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a upražíme jíšku. Pak pomalu a za stálého míchání přidáváme studenou vodu, nakonec mléko a osolíme. Mícháním dosáhneme hladké omáčky. Do omáčky vsypeme nakrájený kopr a promícháme. Ochutíme nálevem nebo octem a cukrem. Před dokončením přidáme kysanou smetanu a rozmíchané vajíčko ve lžíci mléka nebo vody. Koprovku podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem a vařeným vajíčkem.

user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koprovka od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena