Koprová omáčka z hovězího

Klasická koprovka na základě hovězího masa. Má lepší chuť než dělaná bez masa nebo z bujonu.


3.04x
120 min

Ingredience

1 kelímekkysaná smetana
0.5 kghovězí maso

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
kopr

Postup přípravy

Maso ve fláku vaříme 1 - 2 hodiny.

Na oleji osmahneme mouku tak, aby nezhnědla, zalijeme studenou vodou, rozmícháme, přidáme vývar z masa a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, nemáme-li kysanou, použijeme sladkou, ale dokyselíme a povaříme. Do omáčky přidáme kopr, ale už nevaříme. Podle chuti koprovou omáčku z hovězího dosolíme.

Pokud nemáme čerstvý kopr, použijeme mražený. Pokud máme čerstvý a chceme si nějaký nechat na příště, dáme ho do sáčku (bez tuhých větviček) a pak až zmražený nadrtíme dlaní. Ušetříme si tím práci s krájením.

Koprovou omáčku z hovězího podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka z hovězího

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena