Konfitovaná kachna

Recept na velmi chutnou a šťavnatou kachnu s chutí jablíček. Hlavní chod vhodný pro slavnostní příležitosti.


3.915x
160 min

Postup přípravy

Čerstvou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Maso prosolíme, opepříme promícháme s jablky a tymiánem a zakryté necháme přes noc odležet v chladu.



Druhý den necháme rozpustit sádlo, kterým kachnu přelijeme a vše zvolna pečeme v troubě při asi 120 °C přibližně 8 hodin doměkka. Kdo má rád křupavou kůžičku, může ji ještě zprudka dopéci pod rozpáleným grilem.



Šťavnatou konfitovanou kachnu ochucenou jablky podáváme podle vlastní chuti třeba s červeným zelím a bramborovými noky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Konfitovaná kachna

Zpět na recept