Koláčky z Telče

Klasické babiččiny koláčky s náplní uvnitř.


3.04x
60 min

Postup přípravy

Z tuku, obou druhů mouky, droždí, vajec, mléka a špetky soli zaděláme tužší těsto, tuk nerozpouštíme, jen rozmačkáme. Necháme půl hodiny kynout, těsto rozdělíme na 2 díly - z každého uděláme asi 15 stejných kousků.

Z každého kousku roztlačíme placičku, naplníme menším množstvím makové nebo tvarohové náplně a uzavřeme. Náplň by měla být spíš sladší, vzhledem k tomu, že v těstu není žádný cukr. Do tvarohové náplně můžeme přidat rozinky.

Uzavřeným koncem smočíme koláčky z Telče v rozšlehaném vajíčku a pak v moučkovém cukru. Pečeme cukrem nahoru, 3 ks na řádek, a to dorůžova v předem vyhřáté troubě.

Upečené koláčky z Telče posypeme cukrem moučkou s vanilkou.
user-icon

autor r.anicka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláčky z Telče

Zpět na recept