Vaření.czReceptyKoláčky z dvakrát kynutého těsta

Koláčky z dvakrát kynutého těsta

Koláčky jen tak pro chuť, ale hodí se i na svatební stůl.


4.319x
160 min
1×

Ingredience

těsto

100 gcukr
1 špetkasůl
2 ksvejce
250 mlmléko
100 gtuk
25 gdroždí
500 gpolohrubá mouka

krém

3 ksvejce
100 gmáslo
rum
750 gtvaroh
200 gcukr moučka
1 ksvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

150 gmáslo
250 mlšlehačka
rozinky namočené v rumu

na potření

rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které necháme dvakrát kynout. Po prvním kynutí do něj píchneme a necháme vykynout znovu. Na krém utřeme tvaroh s máslem, žloutky, cukrem, přidáme podle chuti rum a nasypeme pudinkový prášek. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, na která zdobičkou nebo lžičkou naneseme krém, doprostřed vložíme rozinku namočenou v rumu. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi 12 minut. Rozehřejeme máslo a ještě teplé koláčky do něj namáčíme, necháme vychladnout. Dále rozpustíme 150g másla, přidáme rum a necháme vychladnout. Vychladlé máslo vyšleháme. Zrovna tak ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do vyšlehaného másla Může se stát, že se to srazí, ale není to na závadu. Tuto směs naneseme nožem na koláčky z dvakrát kynutého těsta a pocukrujeme. Z této dávky je asi 120 koláčků. Jiné kynuté těsto už ani nepoužívám, jsou z něj výborné buchty, koláče a štola. Možné je ho použít i na slaný způsob.
user-icon

autor Reny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláčky z dvakrát kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena