Vaření.czReceptyKoláč z nepečeného pudinku

Koláč z nepečeného pudinku

Rychlá a dobrá buchta jednoduchá na přípravu. Recept zvládne i začátečník.


4.316x
30 min
2×

Ingredience

těsto

5 lžicolej
2 ksvejce
5 gprášek do pečiva
70 gcukr moučka
100 gpolohrubá mouka
5 lžicvlažná voda

podle potřeby

10 gtuk na vymazání
10 ghrubá mouka na vysypání

krém

1 kelímeksmetana ke šlehání
1 plechovkaovocný kompot
1 ksCréme Olé pudink bez vařeni Dr.Oetker vanilkový

Postup přípravy

Piškotový korpus: V míse ušleháme žloutky s cukrem. Pak přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva (necelá polovina balíčku). Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto na korpus nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při teplotě asi 180 °C (horkovzdušná trouba). Že je korpus upečený, poznáme, že se nelepí na špejli. Pudinkový krém: Nachystáme si mísu s dobře těsnícím víkem - do ní dáme kompot i se šťávou, smetanu a pudink. Uzavřeme víkem a třepeme tak dlouho, dokud není krém tuhý (trvá to asi 30 vteřin). Krém rozetřeme na vychladlý korpus. Jak velký kompot použít? V případě kupovaného 1 plechovku, např. broskve nebo mandarinky (max. velikost kolem 400 ml). Při použití domácího kompotu používám sklenici 300 ml nebo necelou 500 ml. Pokud je ovoce ve velkých kouscích, pokrájíme je na menší, aby se krém lépe roztíral. Formu použijeme kulatou o průměru cca 26 cm (lze použít i dortovou formu). Pokud je koláč z nepečeného pudinku pro více lidí, množství surovin zdvojnásobíme a použijeme obdélníkový plech o velikost cca 30 x 40 cm.
user-icon

autor Myrrha

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koláč z nepečeného pudinku

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena