150 g | cukr | |
2 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
200 ml | jogurt | |
500 ml | voda | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
3 ks | hruška | |
300 g | polohrubá mouka | |
1 lžička | kyselina citronová |
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a vložíme do přibližně 500 ml vody s kyselinou citronovou.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy a máslo rozehřejeme. Cukr utřeme s vejcem přidáme mouku s práškem do pečiva, jogurt a nakonec do těsta vypracujeme vlažné máslo. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem.
Půlky hrušek osušíme, vrchní část ozdobné nakrojíme několika zářezy a rozložíme paprskovitě na těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 40 minut dozlatova.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena