300 g | višně | |
20 g | máslo (drobenka) | |
60 g | máslo (těsto) | |
70 g | cukr moučka | |
2 ks | vejce | |
250 g | polohrubá mouka (těsto) | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
400 ml | mléko (krém) | |
100 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový pudink (krém) | |
30 g | polohrubá mouka (drobenka) | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
10 g | cukr krupice | |
2 ks | vanilkový cukr |
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce a nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do formy s vyšším okrajem. Povrch zarovnáme. Předpečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Z mléka, cukru a vanilkového pudingu uvaříme husty krém, který ještě horký rozetřeme na korpus. Na povrch rozložíme višně a posypeme drobenkou - tu připravíme tak, že smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkové cukry, máslo a prsty zpracujeme na sypkou směs. Koláč dopékáme při 180 °C ještě asi 20 minut.
Moučník necháme vychladnout a můžeme podávat.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena