Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky utřeme s cukry a postupně přišleháváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vpracujeme do těsta.
Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C. Do připraveného plechu nalijeme těsto, rozprostřeme jej rovnoměrně po celém plechu a pečeme dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si scedíme jahody. Nálev z kompotu nevyléváme, ale doplníme jej vodou tak, abychom získali 1litr šťávy. Citron odrhneme a ostrouháme kůru. Litr tekutiny přivedeme k varu, lehce jej osladíme (podle chuti), okořeníme kůrou a zalijeme pudinkem. Pudink svaříme a získáme tím jahodové želé.
Na piškotový korpus rozložíme jahody a vše zalijeme horkým želé. Koláč necháme vychladnout a poté jej vložíme do lednice, aby úplně ztuhl.
Koláč s jahodami a želé podáváme vychlazený.