Koláč s jahodami a želé

Výborný koláč s želé z pudinku.


3.150x
30 min

Ingredience

krém

cukr
1 kscitron
2 balíčkyvanilkový pudink

těsto

0.8 hrnkuolej
4 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
28 dkgcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
35 dkgpolohrubá mouka

náplň

1-2 konzervykompotované jahody

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky utřeme s cukry a postupně přišleháváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vpracujeme do těsta.

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C. Do připraveného plechu nalijeme těsto, rozprostřeme jej rovnoměrně po celém plechu a pečeme dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si scedíme jahody. Nálev z kompotu nevyléváme, ale doplníme jej vodou tak, abychom získali 1litr šťávy. Citron odrhneme a ostrouháme kůru. Litr tekutiny přivedeme k varu, lehce jej osladíme (podle chuti), okořeníme kůrou a zalijeme pudinkem. Pudink svaříme a získáme tím jahodové želé.

Na piškotový korpus rozložíme jahody a vše zalijeme horkým želé. Koláč necháme vychladnout a poté jej vložíme do lednice, aby úplně ztuhl.

Koláč s jahodami a želé podáváme vychlazený.
user-icon

autor Oda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč s jahodami a želé

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.