Vaření.czReceptyKoláč s červeným zelím jako příloha

Koláč s červeným zelím jako příloha

Recept na koláč s červeným zelím, které zapečeme v listovém těstě.


4.843x
60 min
4×

Ingredience

2 lžícemáslo
2 ksjablko
3 ksbobkový list
1 kgčervené zelí
50 mlčervené víno
1 ksčervená cibule

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

vejce

podle potřeby

250 mlvoda

těsto

540 glistové těsto

Postup přípravy

Hlávku zelí rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, které poté opereme ve vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a potom přidáme nakrájená jablka. Dusíme asi 5 minut za častého míchání a poté přidáme nakrájené zelí. Promícháme a podlijeme vínem. Jakmile víno vyprchá, přilijeme vodu a dobře promícháme. Přidáme bobkový list, sůl, mletý pepř a hrnec přikryjeme. Pomalu dusíme asi půl hodiny a podle potřeby promícháme a dolijeme vodu. Jakmile je zelí měkké a nemáme v hrnci žádnou kapalinu, hrnec odendáme a zelí necháme vychladnout. Nakonec z hrnce odebereme bobkový list. Na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem položíme jeden kus vyváleného listového těsta. Na těsto upravíme již vychladlé zelí a druhým plátem těsta přikryjeme. Těsto slabě propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. Koláč se zelím pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C. Koláč s červeným zelím nakrájíme na kousky a podáváme jako přílohu k různým masům.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koláč s červeným zelím jako příloha

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena