Koláč s červeným zelím jako příloha

Recept na koláč s červeným zelím, které zapečeme v listovém těstě.


4.843x
60 min
4×

Postup přípravy

Hlávku zelí rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, které poté opereme ve vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a potom přidáme nakrájená jablka. Dusíme asi 5 minut za častého míchání a poté přidáme nakrájené zelí. Promícháme a podlijeme vínem. Jakmile víno vyprchá, přilijeme vodu a dobře promícháme. Přidáme bobkový list, sůl, mletý pepř a hrnec přikryjeme. Pomalu dusíme asi půl hodiny a podle potřeby promícháme a dolijeme vodu. Jakmile je zelí měkké a nemáme v hrnci žádnou kapalinu, hrnec odendáme a zelí necháme vychladnout. Nakonec z hrnce odebereme bobkový list.

Na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem položíme jeden kus vyváleného listového těsta. Na těsto upravíme již vychladlé zelí a druhým plátem těsta přikryjeme. Těsto slabě propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.

Koláč se zelím pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

Koláč s červeným zelím nakrájíme na kousky a podáváme jako přílohu k různým masům.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč s červeným zelím jako příloha

Zpět na recept