Koláč o páté

Výborný recept na snadný a poměrně rychlý koláč s pudinkem a jogurtem. Pochutnají si na něm zejména ti, kteří neholdují přeslazeným moučníkům.


3.04x
60 min

Postup přípravy

Do mísy dáme olej, cukr, polohrubou mouku, mléko, trochu prášku do pečiva a šťávu z poloviny citronu. Vše dobře promícháme a těsto je hotové.

Krém připravíme následovně: Do hrnce dáme 250 ml mléka, cukr, šťávu z poloviny citronu a půl sáčku vanilkového pudinku. Vše promícháme a dáme vařit. Vaříme, dokud vše dostatečně nezhoustne. Když je pudink hotový, tak k němu přidáme kelímek jogurtu a promícháme. Drobenku si uděláme z másla a polohrubé mouky.

Do tukem vymazané a moukou vysypané formy na koláč dáme nejprve těsto. Formu s těstem vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby, potom vytáhneme a na těsto rozprostřeme pudinkovou směs, posypeme drobenkou a dáme péct. Pečeme, dokud se těsto nelepí a drobenka je dozlatova. Místo drobenky můžeme koláč polít rozpuštěnou čokoládou.

Koláč o páté po vychladnutí nakrájíme a podáváme k odpolední kávě nebo čaji.
user-icon

autor Bex


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koláč o páté

Zpět na recept