Kokosoví ježci

Jednoduchá a levná dobrota, kterou můžeme připravit kdykoliv.


3.628x
60 min
1×

Ingredience

těsto

6 ksvejce
2 dlvoda
25 dkgcukr moučka
10 dkgcukr krystal
30 dkgpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek
5 dkgmleté ořechy

poleva

3.5 dkgkakao
10 lžicmléko
38 dkgcukr moučka
250 ghera

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Krystalový cukr upálíme a zalejeme vodou. Necháme jej vychladnout a vmícháme do žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, ořechy a nakonec překládáním vmícháme sníh z bílků.

Plech vymažeme a vysypeme moukou. Na něj rozprostřeme těsto. Základ na kokosové ježky pečeme v dobře předehřáté troubě dozlatova. Pak jej necháme vychladnout. Vychladlý korpus nakrájíme na libovolně velké kostičky.

Připravíme si polevu. Heru rozpustíme. Přidáme cukr, kakao, mléko a vše za důkladného míchání spojíme. Do hmoty namáčíme nakrájené kostky a ihned je obalujeme v kokosu.

Kokosové ježky necháme ztuhnout a můžeme podávat. Je dobré nechat je v chladu pár dní uležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosoví ježci

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena