Kokosoví ježci

Jednoduchá a levná dobrota, kterou můžeme připravit kdykoliv.


3.628x
60 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Krystalový cukr upálíme a zalejeme vodou. Necháme jej vychladnout a vmícháme do žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, ořechy a nakonec překládáním vmícháme sníh z bílků. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Na něj rozprostřeme těsto. Základ na kokosové ježky pečeme v dobře předehřáté troubě dozlatova. Pak jej necháme vychladnout. Vychladlý korpus nakrájíme na libovolně velké kostičky. Připravíme si polevu. Heru rozpustíme. Přidáme cukr, kakao, mléko a vše za důkladného míchání spojíme. Do hmoty namáčíme nakrájené kostky a ihned je obalujeme v kokosu. Kokosové ježky necháme ztuhnout a můžeme podávat. Je dobré nechat je v chladu pár dní uležet.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kokosoví ježci

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena