Kokosoví ježci

Jednoduchá a levná dobrota, kterou můžeme připravit kdykoliv.


3.628x
60 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Krystalový cukr upálíme a zalejeme vodou. Necháme jej vychladnout a vmícháme do žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, ořechy a nakonec překládáním vmícháme sníh z bílků.

Plech vymažeme a vysypeme moukou. Na něj rozprostřeme těsto. Základ na kokosové ježky pečeme v dobře předehřáté troubě dozlatova. Pak jej necháme vychladnout. Vychladlý korpus nakrájíme na libovolně velké kostičky.

Připravíme si polevu. Heru rozpustíme. Přidáme cukr, kakao, mléko a vše za důkladného míchání spojíme. Do hmoty namáčíme nakrájené kostky a ihned je obalujeme v kokosu.

Kokosové ježky necháme ztuhnout a můžeme podávat. Je dobré nechat je v chladu pár dní uležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosoví ježci

Zpět na recept