Čokoládové kostičky s náplní namočené v polevě a obalené v kokosu a čokoládě.
Hodnocení
4.5
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Poleva
Kakao2 lžíce
Mléko50 ml
Cukr moučka400 g
Měkké máslo2 lžíce
Ostatní
Strouhaný kokos400 g
Piškotový koláč1 ks
Čokoláda v prášku1 lžíce
Náplň
Smetana ke šlehání200 ml
Tmavá čokoláda200 g
Postup přípravy
Tmavou čokoládu nasekáme. Máslový nebo piškotový koláč (17x27cm) nakrájíme na větší kostičky o velikosti asi 5 cm. Každou kostičku podélně rozkrojíme.
Příprava náplně: Ve vodní lázni rozpustíme smetanu ke šlehání a čokoládu. Poté misku z lázně vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme. Ušlehanou náplní potřeme spodní část každého kousku koláče a přiklopíme druhou částí koláče.
Příprava polevy: Nejprve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakaový prášek. Přidáme máslo a třeme, dokud se hmota nespojí. Pomalu vmícháváme mléko tak, aby vznikla hladká poleva.
Plněné kostičky namáčíme do hotové polevy a obalujeme je v kokosu a čokoládovém prášku. Vložíme do chladničky, podáváme vychlazené.
Recept vystačí na 12 kusů.
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
Tady máte jeden recept z nepřeberného množství na piškotový korpus. Nevím, jak máte velký plech, tak si to upravte podle velikosti:
Na jedno vejce potřebujete 50 g cukru krupice, 50 g polohrubé výběrové mouky a 5 lžic vařicí vody. Žloutky ušleháme s vodou do pěny, pak pomalu zašleháme cukr a do vzniklé hmoty postupně opatrně zamícháváme střídavě mouku a tuhý sníh z bílků.
lilien
Moc zdlouhavé
Celý proces krájení piškotového koláče nejprve na kostičky a poté každou kostičku rozkrojit, namazat krémem a opět spojit jde zjednodušit a tím zrychlit celý proces přípravy - celý piškotový koláč rozkrojím, namažu krémem, přiklopím druhou polovinou a teprve teď rozkrájím na kostičky :o)
Není to rychlejší a výsledek je stejný ?
(není zde popis na piškotový koláč- nejspíš jde tato lahůdka udělat z jekéhokoliv těsta)
Dobrou chuť