Kokosové rohlíčky v čokoládě

Rohlíčky z jednoduchého kokosového těsta. Na ozdobu je máčíme v mléčné čokoládě.


4.628x
75 min
3×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva, cukr i kokos a promícháme. Vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a kolem nakrájíme rozměklý tuk. Čistýma rukama z ingrediencí vypracujeme nelepivé kokosové těsto, které dáme do chladna na 30 minut "rozležet".

Studené těsto si rozdělíme asi na 40 - 50 kousků, záleží na velikosti, a z každého kousku vytvoříme váleček, který vytvarujeme do rohlíčku. Kousky můžeme také lehce obalit v cukru, vtlačit do formičky a vyklopit.

Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut na 175 °C. Kokosové rohlíčky necháme na plechu vychladnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a rohlíčky v ní z poloviny máčíme. Kokosové rohlíčky v čokoládě necháme zatuhnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosové rohlíčky v čokoládě

Zpět na recept