Recept na jedny z nejoblíbenějších bonbonů. Chutnají téměř jako originál.
Hodnocení
4.1
/ 5 (68x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Máslo125 g
Voda100 ml
Cukr moučka200 g
Sušené mléko200 g
Strouhaný kokos100 g
Kokosová tresť
Na obalení
Strouhaný kokos
Podle potřeby
Mandle (loupané)
Postup přípravy
Cukr s vodou svaříme a sundáme z ohně. Poté necháme trochu vychladit a vmícháme pokrájené kousky másla. Přidáme kokos, sušené mléko a několik kapek kokosové tresti. Směs důkladně promícháme a dáme vychladit.
Ze směsi tužší konzistence tvarujeme kuličky, do kterých vložíme oloupanou mandli.
Kuličky rafaello obalujeme v kokosu a vkládáme do ozdobných papírových košíčků.
já jsem místo normálního sušeného mléka dala sójové mléko Zajíc a je to taky bomba....takže i vegani si mohou dopřát tohle božské rafaello
m.votapkova
SUPER!
Tyto kokosové kuličky nejsou sice hned po vytvoření nic moc, prostě kokosová hmota, ale zato po několika dnech odležení jsou přímo božské a šťavnaté. Já jsem jich sama nejméně třetinu snědla, a to nemám ráda kokos. Super recept a moc za něj děkuji.